Япония отблизо в благотворителна фотоизложба

Изложбата Линеарно Япония отблизо е вдъхновена от красотата на Япония и смелостта на японците и е част от инициативата “22-ри Дни на японската култура в България”. Фотосите показват малки късчета от Япония, които са характерни за страната и са изпълнени с духа на създалите ги хора. Изложбата е с благотворителна цел, като средствата, събрани от продажбата на картички на изложените фотоси, ще бъдат преведени по сметката на Японския червен кръст за пострадалите от голямото земетресение в Източна Япония от 11 март 2011 г.
Фотографиите на Цветелина Панова, архитект и специализант – стипендиант на Министерството на образованието на Япония, изобразяват града като развълнувано, бурно море. Хората в него се движат във всички посоки, блестят реклами, сменят се образи и цветове. Над всичко това се наслагва шумът – звуци от всякакво естество, разнообразни колкото цветовете и формите, които ни заобикалят. Градът е като поглед в калейдоскоп – непредсказуем и вълшебно пъстър.

“Ако за секунда затворя очи и задържа дъха си, хората, шума, рекламите изчезват. Градът е оголен и безлюден.” – казва Цветелина за своето вдъхновение. “Забавлявам се да проследявам линиите, цветовете и играта на сенките. Подслушвам тихите им разговори. Толкова съм съсредоточена, че не забелязвам хората. Те са физически отсъстващи, но тук са линиите, където са вградени сенките и душите им, придаващи формата, цветът и смисълът на всичко което виждам.”

Официалното откриване на изложбата Линеарно Япония отблизо е на 2 ноември, 2011 година от  18:30 часа в Червената къща(ул.”Любен Каравелов”, 15). Организатор е самият автор на изложбата Цветелина Панова.

Благотворителната фотоизложба Линеарно Япония отблизо е достъпна за всеки от 2 до 14 ноември, 2011 година в Червената къща и се осъществява под патронажа на Посолството на Япония в България.

Сподели в: