Ян Тиерсен ще изнесе концерт на студентския празник

Ян Тиерсен, френският музикант и композитор, е планирал България като спирка от световното си турне, в което има включени 100 дати. Концертът у нас ще се състои на 8 декември в столичната зала "Универсиада".

Шестият студиен албум “Dust Line” на Ян Тиерсен, излязъл в началото на октомври, събира овации по време на турнето му.  До сега концертите му в Ню Йорк, Англия и Ирландия минават при абсолютно разпродадени зали. Името на Тиерсен се свързва с музиката към филми, като „Невероятната съдба на Амели Пулен” и „Сбогом, Ленин”, но творчеството му е много по-богато, а концертните изпълнения са изключително преживяване.

Албумът “Dust Line” („Прашен път”) е правен в продължение на две години, като по-голямата част от него е записана в дома му в Западен Бретон. Друга част е родена на малък остров от  Южните Филипини, а финалният микс е направен от продуцента Кен Томас в студио в Кестълфорд. Това е един албум за човечността, за обичта, за тленноста и безсмъртието. Също така е албум за живота, не когато нещо е изгубено, а когато се налага да бъде изживяно. По време на работата върху албума Тиерсен загубва своята майка и много близък приятел. Вероятно затова някои от парчетата като „Ashes”, „Amy” и „F*** me” звучат любовно и лирично, а  други  са неочаквана смесица между електронно звучене и хорова литургия.

“Dust Line” е продукт на способността да се откриват случайно интересни неща, на експеримента като начин за новаторство, той е резултат от новооткрита щастлива идея. Поначало Тиерсен замися “Dust Line” като семпъл албум, но в последствие първоначалната му идея се променя, тъй като той се усеща изморен от традиционната структура на мелодиите и решава да преработи по-голямата част от песните. Резултатът е един различен от досегашното му творчество разкошен албум с музика, която претърпява неочаквани обрати и развития, музика, която грабва слушателя и го хвърля в море от електронни звуци и прекрасни вокали.

Концертът у нас се организира от “БГ Саунд Стейдж”  със съдействието на Френския институт. Билети онлайн на: www.eventim.bg и разпространителската мрежа – Office 1, магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и билетния център на НДК.

Вижте още:
Кралицата на фадото Мариза пристига отново в България

Сподели в: