Ямато“ ще свирят в НДК“

На 11 февруари (понеделник) 2008 г. в Зала 1 на НДК от 20.00 часа ще се състои спектакъла на японската перкусионна група “Ямато” – традиционните барабани “Уадайко”. Организатор на събитието е Джаз Плюс Фестивал.

Групата “Ямато” е основана през 1993 год. от Маса Огава в Нара – “земята на Ямато”. Днес те живеят в селището Ясука, окръг Нара и пътуват по целия свят със своите традиционни японски барабани “Уадайко”. Ямато влагат душата си в тези необикновени инструменти, чийто саунд е разтърсващ. Според изпълненията им барабанният ритъм, както и сърдечният, е същинският пулс на живота.

Откакто са формирани преди 14 години, Ямато са свирили пред повече от 1 милион души, в над 1500 концерта в 12 различни страни в Азия, Европа и Южна Америка. Те пътуват с няколко десетки различни големи и малки барабани /в т.ч. един “удайко”, направен от огромно дърво преди повече от 400 години/, като демонстрират разнообразието и инстинктивната притегателна сила на тези инструменти в препълнени концертни зали пред хилядна публика.

       

      

Сподели в: