"Яж, моли се и обичай" събира Джулия Робъртс и Хавиер Бардем

В премиерния за България филм "Яж, моли се и обичай" Лиз Гилбърт (Джулия Робъртс) е съвременна жена, тръгнала на пътешествие по света, в търсене и преоткриване на своето ‘Истинско Аз’. Изправена на кръстопът, след развод, Лиз решава да си вземе едногодишен отпуск и да тръгне по света с идеята да промени живота си изцяло. Тя посещава удивителни и екзотични места. Oткрива удоволствието от храненето в Италия, силата на молитвата в Индия, a на края и то съвсем неочаквано – вътрешна хармония и любов в Бали. Вдъхновен от действителен случай, филмът „Яж, моли се и обичай” доказва, че винаги има повече от един начин да преоткриеш себе си.

Премиерата за България е на 1-ви октомври 2010г.

В ролите: Джулия Робъртс, Джеймс Франко, Ричард Дженкинс, Вайола Дейвис, Били Кръдъп, Хавиер Бардем и други.

През 2006г. Джулия Робъртс прочита автобиографичната книга на Елизабет Гилбърт „Яж, моли се и обичай” и страшно много я харесва. „На всеки човек, в даден момент, му се налага да преосмисли живота си и да вземе конкретни решения как да продължи да живее за напред.”, казва Джулия. „Пътешествието на Лиз е уникално и колоритно. Нейната история е  колкото специфична, толкова и универсална, тя може да се случи на всеки човек.”
Книгата на Гилбърт жъне страхотен успех. Преведена е на 40 езика и са продадени над 6.2 милиона екземпляра по целия свят. Джулия Робъртс e привлечена към проекта именно от книгата, както и от възможността да работи съвместно с режисьора и съсценариста Райън Мърфи.

Сподели в: