Юнивърсъл мюзик започва производство на екологични опаковки за дискове

Най-големите музикални звезди като The Police, Rihanna, Black Eyed Peas, Akon и много други лобираха за намаляване на вредните емисии на газове, причиняващи парниковия ефект чрез грандиозния концерт Live Earth, който се проведе едновременно по всички континенти на 7-ми юли тази година.

За да се включи в борбата с глобалното затопляне и замърсяването, Юнивърсъл Мюзик Груп (Вирджиния Рекърдс) започва производство на нов тип опаковки за дискове, направени изцяло от екологично чисти материали. Новите кутийки са изработени от нишесте и биоматериали, добити от преработката на зърнени растения и захарно цвекло. Те са рециклируеми и биоразградими и покриват екологичните норми EN13432 и DIN EN ISO 9001:2000 в САЩ и Европа. Новата опаковка е одобрена и от хранителната индустрия.

Тези нови производствени компоненти са 100% екологични и предпазват околната среда. Самият компактдиск е 70% рециклиран, тъй като поликарбонатът, използван за производството му, трябва да остане 100% чист.

Първите дискове, които ще бъдат издадени в тази опаковка, са колекции с хитове на едни от най-големите имена в музиката – Бари Уайт, ABBA, Луис Армстронг, Тексас, Аеросмит, Бон Джоуви и много други.

Сподели в: