"Юмруци от стомана" тази есен по кината

Вълнуващата история на един от най-великиет боксьори в историята, панамецът Роберто Дюран, ще бъде разказана тази есен в "Юмруци от стомана". В прожекцията, чието заглавие е вдъхноевно от прозвището на Дюран, участие вземат Робърт Де Ниро, Ъшър, Едгар Рамирез, Ана де Армаз.

Лентата проследява пътя на израсналия в гетото Дюран до световната му титла в средна категория през 1980 г., когато панамецът триумфира срещу непобедения до този момент Шугар Рей Леонард. Двубоят се провежда на Олимпийския стадион в Монреал, където Шугар Рей печели олимпийската титла 4 години по-рано. След поражението Леонард иска реванш, който да се състои пет месеца по-късно, а наградата за Роберто при евентуална победа възлиза на $8 милиона. Във втория двубой обаче Дюрант губи в седмия рунд.

В Юмруци от стомана ще видим един от любимите актьори на няколко поколения по целия свят – Робърт Де Ниро, в ролята на Рей Арсел – треньора на Дюран. Самият Де Ниро познава Дюран и споделя разочарованието си от мача – реванш. Според него това, което е почувствал като зрител и приятел обаче не може да се сравни с емоциите на треньора. Именно тях великият актьор иска да предаде на зрителите.

"Юмруци от стомана" излиза в кината на 16 септември.

Сподели в: