Юлската ни поетична революция

На символичният 14-ти юли се проведе поредната среща на Артистичното ни кафене, а темата в синхрон с датата беше "Революция". Стиховете преминаха неизбежно от Френската революция, през въстанията на българи, арменци и други народи за свобода и естествено стигнаха и до настоящите улични протести и Орлов мост. Но не липсваха и интересни интерпретации и неочаквани прочити на темата, както и хумуристични моменти, за част от които способства и дебютът при нас на стиховете на небезизвестната Любов Френска, която се оказа, че именно в деня на Френската революция има своя Рожден ден и реши да го отпразнува заедно с нас! 🙂

Свои стихове в прохладната градина на "The Bookies" прочетоха: Донка Чолакова, Лили Чолакова, Надя Петрова, Калина Алекс, Димитър Дянков, Райчо Русев, Богдана Вульпе, Снежанка Гавазова, Иван Христов, Любов Френска, Таки Самуелян, Орлин Миланов, Илияна Делева, Мариана Еклесия, Павлина Гатева, Валентина Михайлова, Павлина Йосева, Рени Стоянова.

И този път трябва специално да благодарим за прекрасните музикални изпълнения на Надя Петрова и нейната цигулка!

За Артистично кафене:

Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема, авторски, но също така и любими чужди творби. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поетичното изкуство. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Сподели в: