Юбилея си с нова книга празнува Соломон Паси

На 19 януари със знака на Издателска къща „Хермес“ излиза луксозното издение "Соломон Паси. Статии, мнения, коментари,      интервюта, извън протокола."

Книгата се издава във връзка с 60-годишния юбилей на Соломон Паси, а нейн съставител и редактор е Максим Минчев. 

В новата си книга Соломон Паси застава на пътя между смелите идеи и успешната им реализация.

Какво е общото между влизането на България в НАТО и един трабант? Между българското присъствие в Антарктида и Космоса и една неправителствена организация? Между членството в Европейския съюз и общото зарядно устройство за подвижните телефони? И въобще между смелите прогнози и последвалото ги неизбежно сбъдване?

Вероятно мнозина ще се досетят, че "общото" най-много приляга на Соломон Паси. Тази книга ни поставя въпроса колко важно е в политиката да се служи на големи каузи, да се вдигат високи летви, да се извършват непопулярни, но не и популистки действия за достигането на голямата цел. В по-голямата част нещата, които Соломон Паси е предвидил, в крайна сметка са се случили или предстои да се случат. И това го нарежда сред онези личности, които кореспондират с въжделенията на света през ХХI век.

"В желанието си да сглобя тази книга имах три мощни съюзника. Привилегията да работя през по-голямата част от времето заедно със Соломон Паси. Паметта, запечатала дългия, но възторжен път на осъществените мечти и каузи. Убедеността, че събрани накуп, неговите позиции, мнения, коментари и идеи биха били не само интересни за хората, но и полезни за тези, които се занимават или смятат да се занимават с политика."
Максим Минчев

Официалната премиера на „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ ще се състои в град Пловдив на 24 януари (вторник) от 18.00 в Книжарница „Хермес“, Централ – ул. „Княз Александър I”, №43.

Сподели в: