Юбилейно издание на "Поетични струни" ще се проведе в Харманли

На 7 и 8 октомври 2016 г. (петък и събота) Харманли за пореден път ще е домакин на най-стария бард фест в България – “Поетични струни”. От тридесет години българските бардове всяка есен се събират в Харманли, за да изпеят новите си песни и да припомнят старите хитове.

В предварителната програма са предвидени рецитали на най-изявените представители на това изкуство: Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян, Михаил Белчев, Асен и Георги Масларски. Участие са заявили повече от тридесет изпълнители на изпятата поезия.

Предвидени са два големи концерта, а в съпътстващата програма ще бъдат представени нови книги на Христо Карастоянов, Йото Пацов, Асен Сираков, Валери Станков, Димитър Гачев.

Ще бъде открита изложба на харманлийския художник Георги Янев и негови приятели, както и фотоизложба "Моето първо участие“.

Два музикални албума ще тръгнат от Харманли към почитателите си: новият музикален албум на Митко Динев със странното заглавие "Бюлетень об уровне реки Дуная в сантиметрах" и албумът на Гриша Трифонов – „Неизбежен човек“.

Малко история:
Срещата на поетите с китара датира от 1986 г. и четири години се провежда със съдействието на Младежкия дом в град. След 1989 г. тя е неизменно в културния календар на града, под егидата на Община Харманли. От първото издание до края на своя житейски път творчески двигател на „Поетични струни“ е поетът и бард Гриша Трифонов.

Публиката в Харманли се е срещала с изпятата поезия на Недялко Йорданов, Михаил Белчев, Асен Масларски, Пламен Ставрев, Христо Карастоянов, Петър Стоянов, група „Джендема“, Асен Сираков, Маргарита Друмева, Светлана Комогорова – Комата, Красимир Йорданов, Митко Динев, Доротея Табакова, „Точка БГ“, Светлана Йонкова, Милена Очипалска, Геновева Цандева и много, много други изпълнители.

Сподели в: