Юбилейна фотоизложба "40 години "Атлас"" – в София

Фотоизложба "40 години "Атлас"", посветена на юбилея от появяването на екран на програмата, ще бъде открита на 6 октомври 2008 г. от 18 часа в галерия "Средец" на Министерство на културата", съобщиха оттам. На откриването ще присъства и емблемата на предаването Симеон Идакиев.

Фотоизложбата има за цел да припомни някои от най-важните етапи в развитието на "Атлас" и многообразието на теми и обекти, разработвани в неговите емисии. За 40 години екипите на предаването изминават милиони километри, създават стотици оригинални филми, а в студиото гостуват интересни световноизвестни учени и пътешественици от България и чужбина.

На 6 октомври 1968 г. в ефира излита за първи път познатият на всички музикален сигнал на рубрика "Атлас" на Българската национална телевизия. Начело застава професор Тянко Йорданов – учен – хуманист, подпомаган от вдъхновени съмишленици. "Атлас" е наследник на рубриката "Пътуване без паспорт”, излъчвана без участието на водещ, което го прави връстник на току-що родената телевизия.

Фотоизложбата може да бъде видяна до 12 октомври 2008 г.

Сподели в: