Юбилеен филм за д-р Емилова – за плодолечението, хулите, изкушенията, благодарността

На 1 септември знаменитата лекарка д-р Емилова – една от най-ревностните последователи на Лидия Ковачева, ще навърши 70 години. Това е поводът на режисьорът Стилиян Иванова да й "подари" за юбилея нов документален филм. Лентата е със заглавие "Благодаря, д-р Емилова!", ще бъде издаден на  DVD точно на рождения ден на юбилярката.

Възможно ли е диета да замени тежка операция? Възможно ли е двадесет години вашето дете да не е пило нито веднъж антибиотик, заради редовната консумация на билкови отвари с мед? Възможно ли е като увеличите приема на плодове само за месеци да свалите 50 кг. и да бъдете в перфектна форма за абитуриентския си бал?

И възможно ли е природосъобразният път към здравето да бъде осмиван, а лекарите, които го препоръчват да бъдат хулени и мразени?

Това са само част от въпросите, на които режисьорът Стилиян Иванов търси отговор във филма.

Пред камерата на оператора Мирослав Евдосиев българи и чужденци не намират думи, за да изразят благодарността си от „чудодейното изцеление“. Отчаяни и примирени с тежките си заболявания пациенти от Европа, Азия и Северна Америка търсят последна помощ у нас, в България. И я получават! Но не от официалната медицинска система, която ежегодно гълта милони, а от Центъра за здравословен живот на Людмила Емилова, който никога не срещна официална подкрепа и не му бяха спестени какви ли не хули.

Екипът на Стилиян Иванов близо година придружава д-р Емилова в гостуванията й в различни телевизионни и радио студиа. Среща се с разпространителите на филмите за нея. Надниква в личното й пространство.

Безспорна звезда във филма е певицата Славка Калчева, която откровено изповядва личните си впечатления от престоя в Центъра за здравословен живот. Научаваме и за малките й прегрешения докато е следвала системата на плодолечение.

Филмът „Благодаря, д-р Емилова!“ на продуцентска къща Додофилм е разказ за Началото… за Системата на плодолечение… за природосъобразния Път към здравето на деца и възрастни и за така необходимата подкрепа от семействата им. Това е филм за изкушенията, за аплодисментите и за хулите! Филм за Благодарността!

Прочетете още:
Тони Димитрова поздрави с рецитал д-р Емилова

Сподели в: