Юбилеен концерт на проф. Ружка Чаракчиева ще се състои в Русе

Юбилеен концерт на проф. Ружка Чаракчиева, която навършва 65 години, ще се състои на 10 декември от 18 часа в Пленарна зала в Русе. В него ще участват също проф. Недялчо Тодоров – цигулка и проф. Венцеслав Николов – виолончело. В програмата са включени творби от Р. Шуман и Й. Брамс.

Концертът е в рамките на Коледно-новогодишния фестивал.

Ружка Чаракчиева
е родена в Габрово в семейство на музиканти. Учи пиано от 6-годишна възраст, а на 12 години е приета в Интерната за даровити деца и юноши – музиканти в София като ученичка на академик Андрей Стоянов. След завършване на ДМА специализира в Московската консерватория и във Висшето училище за музика във Виена. Лауреат е на Международния конкурс за пианисти “Роберт Шуман” в Цвикау (Германия) и е носител на награди от Международния конкурс за пианисти в Лийдс (Великобритания) и от Международния конкурс за пианисти “Джордже Енеску” в Букурещ (Румъния).

Освен че се занимава с педагогическа дейност в НМА “Проф. П. Владигеров” в София, тя концертира активно в България и чужбина. Богатият й репертоар включва творби от всички стилове и епохи.

Сподели в: