Ъпсурт“ на фашинг карнавал“

На 22 февруари (петък) 2008 г. в столичната зала „Христо Ботев” се проведе традиционният фашинг карнавал, организиран от учениците на немската гимназия. За гостите в залата, единадесетокласниците от гимназията бяха подготвили над четири часа музика и танци. Точно в 17 часа „изпълзяха” главните герои в карнавала. „Вещици”, „демони”, „шутове” и “клоуни” бяха малка част от участниците във фашинг фиестата. Специални гости на тазгодишното издание бяха "Ъпсурт", за да подкрепят основната идея на традиционния фашинг за немската гимназия – повече усмивки, еуфория и вълшебна атмосфера.

Вариантът на „Фашинг” замислен от учениците от немската гимназия е различен от истинския фашинг карнавал и е по-скоро символичен. Версията на единадесетокласниците представлява неочаквано добра комбинация от шоу програма, забавления, интересни номинации и уникални карнавални костюми. По света „Фашингът” предоставя терен за изява на талантливи млади хора  с въображение, които желаят да представят разнообразни начини за забавление и наслада от малките неща в живота. Основната цел на учениците е да запазят духа на празника и през следващите години, не само като културно събитие, а и като израз на желанието на младиите хора да се почустват като една значима и силна част от обществото.

В действителност „Фашингът” е карнавал, характерен за Германия и редица други католически държави. Той се празнува всяка година през месец февуари и представлява кулминация на серия празници започващи още през ноември. Празникът е традиция свързана с веселие, маскаради и началото на Великите пости на Пепелна сряда. След края на празника започват и самите пости, така „Фашингът” се явява олицетворение на охолство и веселие преди началото на смирения християнски празник.

Сподели в: