Щраус Оркестра Виена пристигат днес

Днес е денят на първото гостуване на Щраус Оркестра Виена в София – музикантите излизат на сцената в зала 1 на НДК точно в 20 ч., а вратите за публика отварят в 19 ч.
Очаква се за концерта в НДК от Пловдив да пристигнат няколко автобуса със зрители, нетърпеливи да гледат за първи път една от най-аплодираните симфонични формации по целия свят.

Музикантите от Щраус Оркестра Виена пристигнат днес около обяд на аерогара София с полет от Виена. Там ще ги чака луксозен автобус на транспортна компания „Юнион Ивкони“, която ще се погрижи за техния комфорт по време на целия им престой у нас.
Артистите ще бъдат настанени във Витоша парк хотел, където в спалните им любезните домакини са приготвили фруктиери с екзотични плодове. Диригентът Петер Гут специално е поръчал комплект отлежали бели и червени вина от подбрани български изби.

След като се освежат, оркестрантите веднага ще се отправят на репетиция в зала 1 на НДК, за да дадат най-доброто от себе си при първия си досег с българската публика.

Музикантите се заричат да потопят зрителите в духа на коледна Виена от епохата на Щраус с празнична програма, включваща най-популярните композиции на Йохан Щраус – фрагменти от оперетните шедьоври „Прилепът“, „Виенска кръв“, „Дантелената кърпичка на кралицата“, „Нощ във Венеция“ и др. Ще чуем и обичани произведения на Франц Лехар, Емерих Калман и Роберт Щолц.

Специална изненада ще бъде сопраното Моника Мосер, която ще погали с ангелския си глас изтънчения слух и на най-претенциозния ценител на класическата музика.

На 9 декември (петък) Щраус Оркестра отново са в зала 1 на НДК, а на 10-ти са в Концертна зала Пловдив.

Билети за концерта на Щраус Оркестра Виена утре (8 декември) все още има – могат да бъдат закупени от Билетен център НДК и разпространителската мрежа на Eventim – в това число вериги магазини Германос, Офис 1, Пикадили, бензиностанции OMV и др.

Сподели в: