Ще подаряват книги в софийското метро

От днес до 26 септември 2008 г. Метро медиа съвместно с Феникс Дизайн представя седмица, посветена на българския автор. Всеки ден между 8 и 9 часа само на метростанция "Сердика" ще бъдат раздавани безплатно книги – криминални, реалистични, креативни, еротични и критични, съобщиха организаторите. И всички те ще са от български автори.

Това са нови книги, излезли в последните два месеца. Обединени са от общото заглавие "Креалистична литература".

В тези 3000 бройки, които ще се раздадат, са включени книги на Даниела Великова – "Платеният секс", "Гневът на лезбийките", "Невидим за закона". Даниела Великова нашумя с това, че в едната от книгите си пише за арестувания наскоро Данов. Бивша компаньонка, разказва лични истории и истории на познати момичета.

От Йордан Матеев  ще бъдат подарявани "Книга написана на пясък", "Смъртоносен гняв", "Смърт край морето", "Последната жътва на козела" и "Другият ръкопис". В "Книга написана на пясък" авторът пише за атентат в магазин Пикадили във Варна. Седмица след като излезе на книжния пазар това лято, имаше взривове точно в Пикадили Варна. В "Другият ръкопис" има уличаващи ръкописи за връзка между видни политици с престъпни групировки. Книгата е на пазара от няколко дни.
 
Творбите от Веселин Стаменов са "Раждането на тигровата акула", "Пътека от змийски кости", "Убий Путин" 1 и "Убий Путин" 2. Книгите на Стаменов дават точна и ясна представа за събития и личности от днешно време, връзка на групировки с политически личности. Авторът е свидетел на някои от събитията, защото самият той е бил член на групировка, която описва. Единият от романите му е продължение на роман на Христо Калчев.

Сподели в: