Ще издават последните записи на легендата Джими Хендрикс

Последните записи на великия китарист Джими Хендрикс, който умира едва на 27 години, най-после ще видят бял свят, като бъдат издадени. Милионите фенове на легендарния музикант могат да дишат спокойно, че след толкова години след голямата загуба на Хендрикс, все пак ще могат да чуят неговите последни творби.

Компанията на сестрата на Джими Хендрикс, която държи правата за записите му, е сключила договор с Юнивърсъл мюзик за издаване на музикалните реликви. Сестрата на Джими Хендрикс – Джейни, вече е в студио, за да прехвърля записи на Band of Gypsys, които никога не са били издавани. Според нея това би трявбало да засили още повече интереса към творчеството на брат й. Компанията, която Джейни Хендрикс ръководи, се готви да издаде също CD и DVD с живи изпълнения на  "Джими Хендрикс Експириънс" от Роял Албърт хол през февруари 1969 г., предава агенция БТА.

Легендарният Джими Хендрикс е един от най-великите музиканти, а според множество класации е обявяван и за най-добрият китарист на всички времена. За краткия си живот успява да напише и изпълни велики песни, които бързо се превръщат в класики.

 

Сподели в: