Ще гледаме филми под наем във Facebook

Уорнър Брос навлиза във Facebook, където се надява да открие електронна публика, заинтересована да гледа филма „Черният рицар“ онлайн. Това ще е първото холивудско студио, което ще предлага филми директно във Facebook.

Можете да „вземете филма под наем“ като отидете на официалната страница на филма във Facebook и натиснете иконата „rent”, за да използвате Facebook кредити. Цената на едно вземане под наем на филм е 30 Facebook кредита или 3 долара. Зрителите ще разполагат с 48 часа да гледат филма, колкото пъти поискат като също така ще има опция за цял екран, пауза и старт. Докато се наслаждават на филма, потребителите ще имат и пълен достъп до всички Facebook функционалности, включително възможност да постват коментари, да разговарят с приятели и да обновяват статуса си.

„Facebook се е превърнал в точка от дневния ред на милиони хора“, казва Томас Геуек, президент на Уорнър Брос за дигитално разпространение. „Правейки нашите филми достъпни чрез  Facebook, ние естествено увеличаваме постиженията в дигиталното разпространение. Това дава на потребителите лесен и удобен начин на достъп да се насладят на нашите филми чрез най-голямата социална мрежа в света.“
За сега даването под наем на „Черният рицър“ се приема като тест, но от филмовото студио възнамеряват да добавят още заглавия през идните месеци, информират от Hollywood Reporter.

Сподели в: