Шоуто на Адриан Вередиче и Алехандра Оберт в България

На 30 април софийската публика ще има възможност да се наслади на шоуто на невероятните Адриан Вередиче и Алехандра Оберт, една от най-интересните двойки на световната танго сцена. От 20:00 часа в Чешкия клуб аржентинците ще направят демонстрация пред представители на българската и танго общностите от съседните страни и ще открият гала милонга.

Събитието се осъществява с подкрепата на аржентинския посланик Негово превъзходителство Гилермо Асрак. Организаторите от асоциация tango.bg съвместно с аржентинското посолство се опитват с подобен род събития да популяризират, развиват и представят аржентинската култура на българската публика, като танцовото шоу е само част от тази богата и донякъде непозната култура.   

Участието в гала милонгата е част от посещението на Адриан и Алехандра в България и част от световното им турне за 2011 г. в Европа и Америка. Аржентинските преподаватели, хореографи и танцьори ще водят интензивен тридневен семинар по аржентинско танго от 29 април до 01 май в София, който се очаква с голямо нетърпение, както от българските любители на танго, така и от почитателите му в балканските страни. Гала милонгата ще е отворена за всички, които имат желание да се потопят в магията на танго. Очакванията са милонгата да се превърне в културно събитие с международно участие. Организаторите се надяват по този начин да популяризират не само танца, но и танго културата като цяло.

Адриан Вередиче и Алехандра Оберт танцуват заедно от 1998 г. Те са участници в най-големите международни танго фестивали, провеждани през последните 10 години в Берлин, Рим, Париж, Лисабон, Атина, Истанбул, Дубай, Монреал и др. От 2002 г. са главни преподаватели в C.I.T.A. (Световен Конгрес по Аржентинско Танго) в рамките на Световния Танго Шампионат. Преподават в Студиото на Фред Астер в САЩ като редовни инструктори, както и в други танцови студиа. Като преподаватели те са въплъщение на впечатляващ професионализъм  и брилянта техника.

От 2003 до 2010 г. са основни хореографи и главни изпълнители в Танго шоуто  Otango-Cincotango и в шоуто на танго оркестъра  Tanguisimo, с които гостуват с огромен успех на най-престижните концертни зали в Европа и Америка. Адриан Вередиче и Алехандра Оберт са вдъхновяващ модел за новото поколение в света на Аржентинското Танго и всяка година прекарват голяма част от времето си в участия в семинари и фестивали в Европа и САЩ.

Сподели в: