Шотландските хаус легенди Silicone Soul разтърсват София

Клуб Escape за пореден път безспорно доказа добрия си нюх за качествен DJ и разбиващо парти. Още сме като зашеметени от завладяващия хаус на DJ Sultan, който до ранни зори миналият петък ни заливаше с неповторимия си прогресив саунд. Усмихнатият пич с може би най-дългите „дреадс” сред ди джеите не спря да изненадва от момента, в който пое командването на пулта. Само 30 минути след началото на сета му пълният клуб в сърцето на столицата се раздираше от мега саунд и виковете на публиката подлудена от нечуван ремикс на култовото парче на Madonna „Fever” …и така до 5 сутринта. С две думи човека разби!  Един от най-стилните нощни клубове в София  отново се доказа като задължителна спирка в петък за ценителите на класните партита.

Поредното изкушение тази седмица са двамата шотландци от Silicone Soul. Легендарното дуо от Глазгоу прави едни от най-мелодичните тек хаус и електро диско хитове за последното  десетилетие. Откакто през 2001 завладяха света със спиращият дъхът „Right on!” (съдържащ семпъл от ”Right on for the darkness” на Curtis Mayfield) Craig Morrison и Graeme Reedie  не са се спирали!

 Славата за шотландците е помитаща – след като “Right on” ги изкачва на английския топ 20, става едно от най-въртяните парчета през годината със запазено място в сетовете на имена като Pete Tong и Danny Tenaglia и беше култов химн на Space Ибиса, за тях бъдещето е повече от блестящо. Издали три албума оттогава в момента дуото се е затворило в домашните си студия от където тази година чакаме да се роди и четвъртият им албум. 

Наложили се като едни от най-успешните и популярни артисти на SOMA „силиконените души” радват публиките на световно признати клубове по цялото земно кълбо със запазената си марка  от хипнотичен хаус инкорпориращ инструментали, вокали и стегнат бийт. Най-новият им ремикс на Slam "Staccato Rave", който излезе тези дни за Soma Records едва ли ще мине без овации!!

Сподели в: