Шинейд О’Конър с нов албум

Четири години и половина след излизането на последния й албум, талантливата Шинейд О’Конър се завръща с нов проект, който със сигурност е един от най-съвършените й творчески продукти. Само месец след реализирането на албума, българските фенове на звездата ще имат уникалната възможност да чуят на живо вдъхновяващото й, екслузивно, акустично шоу в зала 1 на НДК на 22 юни.

Билети за концерта на Шинейд О’Конър, на цени от 40, 50, 60, 70 и 80 лева, могат да бъдат закупени от касите на Тикектпро и неговите партньори, както и онлайн.

Въпреки, че ще се появи на музикалния пазар през месец юни, критиката вече получи предварителен запис на албума „Home”, който е на път да се превърне в едно своеобразно, звездно завръщане на певицата към истинския й образ, един недвусмислен поглед назад към музиката, която я направи световно известна през 80-те и 90-те години. „Той е различен от последните ми няколко албума, които са с тематична насоченост. Това е просто колекция от поп песни” казва Шинейд. „Home” притежава онова стилово разнообразие, характерно за темперамента и емоционалността на звездата. В албума са включени няколко кавърверсии, измежду които “Song to the Siren”, хит от 60-те години на Тим Бъкли и “Queen of Denmark” на американския изпълнител Джон Грант, чийто дебютен албум, носещ същото име, беше избран за албум на годината 2010 в класацията на сп. Mojo. Освен кавърите, в албума има и няколко романтични песни като “Old Lady” и“Come down with me.” Името му е измислено от брат й, забележителния писател Джоузеф О’Конър.

По време на концерта си в НДК, както и през целия си престой в София, Шинейд ще бъде придружена от дългогодишния китарист на групата й и настоящ съпруг Стийв Куини. Двамата сключиха брак миналата година, преоткривайки романтиката в прекрасните си приятелски и професионални отношения. Освен него, българската публика ще види и Кийран Кийли, който ще се включи на клавири, акордеон и китара. Кийли е свирил в някои от най-известните келтски фолк-рок банди като The Pogues и The Corrs, както и в The Popes – проектът на Шейн Макговън, който той прави след разпадането на The Pogues. Музикантът, който сътрудничи на Шинейд от дълги години, придружава звездата по време на акустичните й изяви през последните няколко години.

Шоуто на Шинейд О’Конър в София е първото от настоящето й турне, което го превръща в много важен концерт за талантливата певица. Звездата няма търпение да се срещне с българската публика, която ще я посрещне за пръв път на родна земя. Ексклузивното, акустично шоу, което Шинейд подготвя с усилени репетиции, ще бъде много впечатляващо. Ограничената серия концерти започва с концерта на 22 юни в НДК и  продължава през Москва, на 24.06 и Санкт Петербург на 26.06. Те ще бъдат последвани от редица фестивални участия в Европа.

Вижте още:
Шинейд О’Конър за пръв път с концерт в България

Сподели в: