Шеф Петър Михалчев – новото лице на соев сос Kikkoman

На 14 ноември беше представено новото лице на соев сос Kikkoman – шеф Петър Михалчев

На гостите на събитието бяха предложени за дегустация три уникални по вкус и идея ястия, приготвени с три различни вида соев сос Kikkoman:

  • баницата на баба с дърпани кори
  • пушен черноморски паламуд с уникален подпис
  • източнобалканска свиня с… любов

Към всеки един от гостите беше отправено предизвикателство да разпознае възможно най-много съставки във всяко от ястията, след което шеф Михалчев демонстрира впечатляващите техники за приготвяне на всяко едно от тях. Необичайните комбинации между традиционни български продукти и соев сос Kikkoman оставиха без съмнение и най-скептичните, че соевият сос се съчетава перфектно не само с ястия от азиатската кухня. Освен основна съставка за мариноване на риба и месо, друго от ценните предимства на соевия сос е, че съдържанието на натрий в него е значително по-ниско от съдържанието му в солта, което го прави здравословен заместител, като едновременно и засилва вкусовете в храната.

За Kikkoman

Соевият сос Kikkoman, който присъства на японската трапеза от повече от 300 години, се произвежда чрез естествен процес на ферментация по традиционна, автентична японска рецепта, на базата единствено на 4 естествени съставки: соеви зърна, пшеница, вода и сол. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти или подобрители на вкуса и аромата. По време на деликатния процес на ферментация, който продължава с месеци, в него се развиват около 300 различни аромата.

За шеф Петър Михалчев

От 1993 шеф Петър Михалчев работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня. През 1996 година оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 година е главен готвач в Малта, където създава свой уникален стил на готвене като смесва балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 се обучава за суши майстор в Токио, има дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония. През 2011 открива един от най-добрите в момента японски ресторанти – „Мияби“.

Сподели в: