Шеста самостоятелна изложба на 9-годишната Ивон Кючукова

Малката „голяма” художничка Ивон Кючукова е поканена от Общински младежки дом гр. Перник да представи своята 6 самостоятелна изложба. Сега тя се представя с творби от цялото си творчество – от първите й акварели на 3-годишна възраст, първите й платна до последните графики и картини. Абстракции се редуват с декоративни рисунки и опити за усвояване и реалистично пресъздаване на предметния свят. Вълнува я всичко наоколо, но най-завладяващ при нея е цветът – искрящ и заразяващ.

Откриването на изложбата е на 9 октомври 2008 г. от 17 ч. в Общински младежки дом – гр. Перник (ул. Кракра 1), а тя продължава до 24 октомври.

Ивон рисува от 3-годишна, когато участва в обща художествена експозиция в Историческия музей в гр. Несебър. На 4 годишна възраст показва първа самостоятелна изложба в зала „Интерпред” на галерия „Ирида” – София. Специално за втората си изложба в самата галерия „Ирида” (ул. „Гурко”) създава 7 огромни платна над 1 м. с маслена живопис, заедно с още 40 други по-малки. Следващите 3 изложби прави в галерия „Арт Муза”. Няколко поредни години участва в престижната изложба 30 х 30 на галерия „Астри”, в която се представят над 200 художника от страната и чужбина. С нейни рисунки е илюстрирана стихосбирката „Споделено” (София, 2008) на Стефан Кючуков и Никол Клим. Снимали са я Канал 1, ТV 7, телевизия „Здраве”, 7 дни. Рисувала е на живо в студиото на ТV 7. За нея са писали много вестници и списания. Има множество откупки и свои почитатели.

От една година учи пиано при доц. Ани Тошкова, преподавател в Музикалната академия. Разчита с лекота нотите и бързо заучава новите мелодии, но предпочита четката пред пианото. Свири за отмора и прави първите си опити да композира. Когато в залата има пиано, сама открива изложбите си с кратки музикални фрагменти.

В момента е ученичка в художествената паралелка в І СОУ „П. Славейков”, София.

* * *

Бонбони за русалки в галерия Агрион

Сподели в: