Шеметна и абсурдна предизборна надпревара – в новата премиера на Сатирата "Ноември"

Пиесата "Ноември"от Дейвид Мамет, превод – Харалампи Аничкин е поредната премиера в Сатиричния театър "Алеко Константинов" за този сезон. Спектакълът ще бъде представен на 7 ноември 2008 г. Постановка – Слав Бакалов. Сценография – Вечеслав Парапанов. Участват: Атанас Атанасов, Малин Кръстев, Пламен Пеев, Павел Поппандов, Йорданка Стефанова, Петко Каменов.

Двайсет и четири часа в Овалния кабинет. В навечерието на президентските избори и на Деня на благодарността. Президентът преминава през всевъзможни ситуации в опита си да спечели надпреварата в изборите за втори мандат, заедно с шефа на кабинета си, лесбийка, пишеща речите му, “донесла” птичи грип от Китай, представител на Националната асоциация на производителите на пуйки и пуешки субпродукти и един американски индианец. Президентът се опитва да промени позицията си на губещ в шеметната и абсурдна предизборна надпревара.

Пиесата е истинска комедия, написана с огромен сатиричен заряд, която подлага на унищожителен смях не толкова политическата некомпетентност на институцията, колкото възможността “демокрацията” да си избира за този пост абсолютно неадекватни личности, които всеки и всякак може да манипулира.

Дейвид Мамет е американски драматург, сценарист, режисьор, поет и писател. Работата му в театъра и киното е характерна с умен, ярък, понякога вулгарен диалог.

Сподели в: