"Шантави пари" е пиеса с елементи на трилър

"Шантави пари е пиеса” от Рей Куни с режисьор Андрей Аврамов, която може да гледате на 27 януари от 19.00 часа в Младежки клуб на НДК. Атрактивно, по английски забавно, форсирано с неочаквани обрати, взривено от щури заплетени ситуации представление на Държавен пътуващ театър, с елементи на крими-трилър…

Ето какво още има в програмата на НДК за седмицата от 25 до 29 януари 2010 г.:

25 януари, понеделник
Младежки клуб от 19.00 часа – “Марихуаната на мама е най-добра” по Дарио Фо.  Режисьор Андрей Аврамов. 
Предизвикателна усмивка към един сериозен проблем… Спектакъл на Държавен пътуващ театър.

26 януари, вторник
Младежкиклуб – "Гимнастика за бременни" от Здрава Каменова, премиера. Пиесата е номинирана на конкурса "Нова българска драма", Шумен, 2008 г. Спектакъл за очакването, промяната и раждането… Четири жени на ръба на нов живот, за който дори не знаят дали са готови.  Постановка на Театрален колеж “Любен Гройс”.)

27 януари, сряда
Зала  7 от  18.00 часа –  Литературната гостоприемница  при Народно читалище " Д-р Петър Берон"  и г-жа  Надежда Захариева  представят "В градините на залеза"  –  лирика от  Елена Алекова, Издателство „Лице”. С участието на Надя Попова – слово, Вeли Чаушев – рецитал, проф. Елка Русева- пиано. Книгата е съставена от два цикъла: „Лирически дневник” и „Край реките Вавилонски”, които съдържат ранни и най-нови стихове.
„Поглеждайки назад – споделя поетесата – виждам, че поетът расте с израстването на човека, но остава верен на първообраза, от който е тръгнал.”Литературният критик Николай Василев определя, че в тази книга „търсенето на истината е дълбоко индивидуален акт на философско прозрение”.

28 януари, четвъртък
Зала 1 от 19.00 часа – За почитателите на балетното изкуство “Лебедово езеро” от Чайковски, Одета – Одилия –Диляна Никифорова, Емил Йорданов, Йордан Кръстев, Балет и оркестър на Софийска опера и балет, Диригент – Григор Паликаров.

Зала 7 от 18.00 часа –  Тържествена вечер, посветена на 115 години от рождението на Гео Милев. Организиратори са Международна фондация “Гео Милев”, Съюз на българските писатели, НДК и Издателство “Захарий Стоянов". Под патронажа на президента на Република България Георги Първанов. Слово – проф. Андрей Пантев. Рецитал с участието на актьорите Меглена Караламбова, Стоян Алексиев и на поета Рашко Стойков

29 януари, петък 
Младежки клуб от 19.00 часа – "Мечешко предложение" по пиеси на А.П.Чехов, Режисьор – проф. Елена Баева.
Чудесна интерпретация на прекрасните шеги на А. П. Чехов – "Мечка", "Юбилей" и "Предложение",  подправени с щипка песни и много добро настроение… Спектакъл на Театрален колеж “Любен Гройс”

Сподели в: