Чуйте "Музика за Рила" в Национален музей "Земята и хората"

На 19 август 2009  г. от 20.00 ч. в Национален музей "Земята и хората" ще се състои концерт на френския пианист Дидие Ракийе, посветен на величествената красота на седемте рилски езера.

Целта на това музикално събитие е да накара хората да си спомнят колко близо са до природата и водата, казва маестрото. Човек може да живее добре единствено в свят, пълен с красота. Но ако не се отнасяме правилно към природата и не опазваме чистотата и красотата й, може да я загубим, допълва още той.

Важно е да осъзнаем крехкостта на природата и нуждата от съвместни усилия за опазването й. Организаторите от асоциация "Франция – Рила" припомнят, че през пролетта на 2008г. в ЕП беше внесено искане за спиране на строителството в парка, подписано от над 170 000 граждани, а в момента тече втора подписка за премахване на лифта към хижа "Рилски езера", който е изграден в свлачищен район и в разрез със законодателството.

Затова се приканват всички граждани и политици да се присъединят към идеята за опазване на Национален парк "Рила" в един концерт за чистотата и хармонията.

Сподели в: