„Чуждо влияние” от Джил Хатауей

„Егмонт България” издава „Чуждо влияние” – продължението на паранормалния трилър „Чуджи очи” от Джил Хатауей. Романът ще може да се открие в книжарниците от 15 април, преводът е дело на Елка Виденова.
В първата книга читателите се запознаха с Вий Бел и проследиха странните събития в живота й, предизвикани от необичайната й способност да вижда света през чужди очи. Нейната история продължава с вълнуващия роман „Чуждо влияние”, изпълнен с нови драматични обрати, тайни и лъжи, напрегнати моменти и романтика. Убедете се сами!

ЧУЖДО ВЛИЯНИЕ
Страхувай се от сянката си…

Историята

Преди шест месеца Вий Бел стана неволен свидетел на ужасяващо убийство и едва не се превърна в следващата жертва, опитвайки се да разкрие извършителя. Оттогава дарбата й (или проклятието) да се приплъзва в съзнанието на околните и да вижда през техните очи e под контрол. Нещата започват да се нормализират за Вий, а по всичко личи, че и връзката й с най-добрия й приятел Ролинс е на път да се задълбочи… Докато спокойствието й не е нарушено от необяснима случка. Момичето губи съзнание и се събужда на ръба на скала в отдалечена местност, взирайки се в безжизненото тяло на познато момче. Първата й реакция е да сподели с Ролинс, но напоследък той сякаш проявява по-голям интерес към колежката си Анна, отколкото към Вий. А дали да не разкрие тайната на отдавна изчезналата си леля, която внезапно се появява от нищото?
Потъвайки в колебания и съмнения, животът на Вий се превръща в пълна каша – тя продължава да се озовава във все по-странни ситуации, без спомен как е попаднала в тях. В едно обаче е сигурна – още някой притежава способността да се приплъзва в чуждите умове. И този някой я използва, за да отмъсти… но ще постигне ли успех?

Отзивите

„Чуждо влияние” се появява на книжния пазар в САЩ на 26 март, а 3 седмици по-късно българските читатели също имат възможност да го държат в ръце. Правата за романа са продадени в 11 държави, а критиката единодушно го определя за "пленяващ паранормален трилър". Според „Киркус Ревю” той ще се превърне в любимото четиво на феновете на мистерията. В „Буклист” отбелязват, че почитателите на първата книга ще са доволни от продължението на историята на Вий. А останалите ще искат да започнат с първата книга, за да се насладят максимално на пътешествието, отвело героинята на Джил Хатауей до събитията в „Чуждо влияние”.

Авторът

Джил Хатауей признава, че първоначално няма намерение да продължи историята на Вий Бел, но отзивите, получени от читатели и критика, я убеждават да промени мнението си. Родена в Айова, тя завършва английска литература в местния държавен университет. Понастоящем живее в окръг Де Мойн със съпруга и двете си дъщери и преподава в гимназия и университет. Сред любимите й занимания са гледането на телевизионния сериал „Вероника Марс” и слушането на музика. Може да посетите Джил онлайн на адрес www.jillhathaway.com или в личния й блог jillscribbles.blogspot.com.

Сподели в: