Чудото, наречено The Fast Diet или диетата 5:2

Книгата

През януари 2013 г. Англия се намеси неочаквано и решително в битката за най-добра диета, където лавровият венец неизменно се отнасяше години наред от Съединените щати и Франция. Това бе постигнато с последната сензация в областта на диетологията – метода на редуването на 5 дни нормално хранене с 2 дни ограничаване на калориите. Книгата излезе в началото на годината във Великобритания и само за първите 8 дни се продадоха над 35 000 екземпляра, което я изстреля трайно на първо място в класациите на Острова, при това във всички категории. Правата бяха продадени незабавно в Съединените щати, където тя също се озова начело в списъка на нехудожествената литература. Основното преимущество на метода е, че е лесен за спазване и ефектът е почти незабавен. При това не само без риск за здравето, а дори напротив – с доказано и дълготрайно благотворно въздействие. Методът не изисква специален режим, нито зареждане на хладилника с нетипични за нашия пазар или скъпи храни и това е допълнителна причина, за да обиколи триумфално за такъв кратък срок повечето развити страни.

Най-шокиращата революция при диетите от времето на Аткинс!
в. „Дейли Мейл”

Сензация в диетологията за 2013 година!
в. „Дейли Експрес”

Научното откритие, свързано с „периодичното гладуване”, се оказва с многостранно положително въздействие върху здравето.
Проф. Марк Матсън, Национален институт по стареене

Авторите

Д-р Майкъл Мозли е не само лекар, но и британски журналист, продуцент и телевизионен водещ. Неговата програма „Хоризонт”, по която той излъчва предаването „Яж 5 дни, ограничавай се 2 дни и живей по-дълго”, жъне сензационен успех в цял свят, когато Би Би Си 2 я показва през август 2012 г.

Мими Спенсър е журналист и писател, сътрудничи на повечето авторитетни британски вестници и списания, където води рубрики за здравословно хранене. Автор е на книгата „101 неща, които трябва да направите, преди да започнете да пазите диета” (2010).

Сподели в: