Човешкото тяло в 30 секунди

На книжния пазар излезе новата забавна и интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s Books – „Човешкото тяло в 30 секунди“ от Ана Клейбърн и Уесли Робинс.

Човешкото тяло е удивителна машина с невероятни механизми. Тя се състои от много и различни части. Извършва безброй задачи едновременно и притежава сетива, мозък, който мисли, мускули и още много органи с изключително важни функции. Дори когато спим, тялото ни е заето с обработка на информация, изпомпване на кръв, регулиране на температурата и безброй други задачи. Удивително, нали?

30 теми, 3-минутни експерименти и 3-секундни обобщения, чрез които ще откриеш как функционира организмът ти. Тази книжка повежда читателите на невероятно пътуване през човешкото тяло. Благодарение на полезните съвети на авторката ще научиш за удивителните неща, които прави организмът ти. Книгата се състои от шест раздела. Всеки изследва всички части, от които е изградено тялото, всички органи, системи и негови способности.

Човешкото тяло винаги е представлявало интерес за хората. Изследванията на неговите органи са започнали още преди хиляди години. От Древен Египет до наши дни сме научили много за това как функционират различните системи в организма ни.

В тази книга ще научите отговорите на много въпроси, сред които:

• Кога учените откриват ДНК и какво точно представлява тя?

• Защо кожата на пръстите и ръцете на краката ни се набръчква във водата?

• Кое те прави такъв, какъвто си?

• Влияе ли възпитанието ти върху това какъв човек ще станеш?

• Как се формират пръстовите отпечатъци?

Тази книжка е нов, забавен и различен поглед към човешкото тяло и целта ѝ е да покаже на децата, че светът, в който живеем, е пълен с много чудеса и тайни. Завладяващите цветни илюстрации на всяка страница със сигурност ще привлекат вниманието на малкия читател.   „Човешкото тяло в 30 секунди“ е чудесен помощник при писането на домашни. Изследвай устройството на тялото си на воля – от малките клетки до големите органи, които ни поддържат живи. Чудесно начало за начинаещи биолози.

За Ана Клейбърн
Ана Клейбърн е автор на редица книги за по-малките читатели. Тя започва кариерата си през 1993 г. като писател на свободна практика и редактор, може да пише за почти всичко, но се специализира в областта на науката и природата. Става автор на множество книжки за природата и природните бедствия, за животните и животинското тяло. Интересът ѝ към тези теми я провокира да напише книгата „100 най-опасни неща на планетата“. Ана Клейбърн пътува много по света и през 2002 г. преживява изригването на вулкана Аренал в Коста Рика.

Отраснала е в Йоркшър и е изучавала английска литература в Университета в Оксфорд. В момента живее в Единбург с партньора си и двете си деца. Хобитата ѝ включват творческо писане, шиене и свирене на тромбон.

За Уесли Робинс
Уесли Робинс е илюстратор на свободна практика в Лондон. Твори в най-различни области, от детски книжки и картички до хартиени играчки и интерактивни книжки.

Сподели в: