Читатели четат поезия на 2 септември

На 2 сепетмври, от 19.30 ч. в Бар Ателието в София ще се проведе второто издание на "Читатели четат поезия". Целта на събитието е споделяне на вкуса към поезията от към читателска гледна точка. В програмата: четене на нова българска поезия в присъствието на избраните поети. 

Второто издание на читателското ателие е с поетите Белослава Димитрова ("Дивата природа") и Димитър Кенаров ("Апокрифни животни"). Стискаме палци Д. Кенаров да е в София.

Как ще протече поетичната вечер:
В началото: на случаен принцип участниците избират стихотворение от двете книги и четат пред публиката. Ако са много участниците – групират се по двойки и сами решават как да четат (може да се направи малък пърформанс).

В средата: Участниците са разделени на две групи. Пред всеки има различно стихотворение. След това се избира 1 стих/1 ред/1 абзац и се записва на отделен лист. Прави се размяна на листовете със стихове. Чете се от следващото стихотворение, избира се отново 1 стих/1 ред/ 1 абзац и така докато първото стихотворение се върне до „притежателя си”. На белия лист вече всеки е получил нов текст.

В края: Четат се тези нови текстове.

Коментари, споделяния, разговори
Автографи от двамата поети 🙂

Музика и танци до полунощ и след това.

Инициатор и концепция:
Петрана Петрова, редактор "Поезия" и част от екипа на Аз чета, сайтът за твоята книга – медиен партньор на събитието.

Звукови и музикални ефекти: 
Жоро Гомес

Място: Бар Ателие, ул. "Цар Самуил" № 50

Прочетете още:
Кои книги промениха живота ти?

Сподели в: