Четене на 12 езика пред Столична библиотека

По случай Европейския ден на езиците на 26 септември от 12:00 ч. пред Столична библотика, на площад "Славейков" ще се състои четене на 12 езика: английски, френски, немски, италиански, испански, португалски, руски, сръбски, хърватски, унгарски, китайски и български в изпълнение на известни автори и преводачи.

Ще участват Георги Константинов, Аксиния Михайлова, Кристин Димитрова, Цветанка Еленкова, Елисавета Шапкарева, Ренета Бакалова, Цочо Бояджиев, Роман Кисьов, Петър Чухов, Лиляна Табакова, Анджела Родел, Мария Георгиева, аз и Нели Димова, а Симеон Германов със своята китара ще прибави и езика на музиката.

Празникът е по инициатива на Съвета на Европа, който представлява 800 млн. европейци от 47 държави, от 2001 г. На 26 септември се чества езиковото многообразие на континента с над 200 европейски езика и около 60 регионални/малцинствени езика.

Още събития за празника в Столична библиотека:

Отворени езикови читални за всички желаещи. Ще четем на чужди езици, ще гледаме документални филми, ще презентираме иновативни методи на обучение. Посетителите ще могат да разгледат нови учебници на корейски, норвежки, холандски, шведски, португалски, руски, английски, китайски и др. езици.

Изложба от книги на различни езици, част от богатия фонд на Библиотеката.

Сподели в: