Четвъртото издание на фестивала „Опера в парка” бе открито с балетите „Кармен” и „Рапсодия в синьо”

Четвъртото издание на фестивала „Опера в парка” бе открито миналата вечер с балетите „Кармен” по музика на Бизе – Шчедрин и „Рапсодия в синьо” по музика на Джордж Гершуин.
Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов и заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов откриха официално фестивала, който се провежда в парка на Националната военна академия „Г. С. Раковски” под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.
Акад. Карталов приветства зрителите с думите, че за артистите няма по-важно нещо от „нейно величество публиката” и всичките им усилия са насочени да удовлетворят очакванията за духовна наслада от преживяното.
За четвърта поредна година жители и гости на столицата от цял свят се насладиха на изпълненията на артистите от Софийската опера и балет като ги аплодираха бурно след изпълненията.
Специални гости на откриването на фестивала бяха изпълнителните директори на Обединена българска банка г-н Стилиян Вътев и г-жа Радка Тончева. Тази година банката избра да подкрепи фестивала „Опера в парка”, който е едно от най-престижните културни събития в столицата през годината.
Проектът се съфинансира от Столична община. Той е част от Календара на културните събития на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Сподели в: