Четвърти "БГ Толкин фест" ще се състои в Пловдив

За четвърта поредна година Пловдив ще е домакин на "БГ Толкин фест". Тогава ще се съберат почитатели на Дж. Р. Р. Толкин, автор на "Властелинът на пръстените". Форумът ще бъде открит на 22 август 2008 г. от 16 часа в зала "Съединение" на Историческия музей и ще продължи до неделя, когато срещата ще бъде в къща "Георгиади" в Стария град.

На "БГ Толкин фест 2008", организиран от Толкин обществото в България, ще има лекции, викторини и обсъждания на творчеството на Толкин. Ще бъде представен и превод на прочутото есе на Толкин "За приказките", което разглежда приказните творби в контекста на литературната мисъл на XX век. Темите, които ще бъдат обсъждани в рамките на фестивала, включват "Куртоазната любов в Средната земя", "Музиката за Толкин", "Компютърните игри за Средната земя" и др.

Българското Толкин общество е обединение на различните Толкин клубове в страната, в които членуват студенти, преподаватели, програмисти и специалисти от различни области – с подчертан интерес към литературата.

Сподели в: