"Четвъртият вид" с Мила Йовович тръгва в България

Планината, приютила родната ни столица в низините си, Витоша, се превръща в студената, труднодостъпна и пълна с мистерии Аляска в новия трилър с Мила Йовович  “Четвъртият вид”. Голяма част от продукцията е заснета в България, в студиата на Ню имидж и в полите на Витоша, през 2008 г. Тогава актрисата от “Заразно зло” гостува в страната ни заедно със съпруга си Пол Андерсън и дъщеричката си Евър Габо. 

Във филма участват и няколко родни актьори, подбрани след кастинг със самия режисьор и сценарист на филма Оланунде Осунсами.
   
“Четвъртият вид” е трилър за неразрешена мистерия в Аляска и е базиран на истински факти. За последните 40 години в едно от градчетата в щата има необичайно много и необясними изчезвания на хора, както и обвинения към правитеството на САЩ, че потулва случая, подобно на обстоятелствата около прословутата Зона 51. Събитията в лентата проследяват разследването на психиатъра Абигейл Тейлър, изиграна от Мила Йовович, която документирайки сеансите с пациентите си, се натъква на истината зад периодичното изчезване на хора в Аляска. С времето Тейлър стига до шокиращи открития, които са отвъд границите на човешкия разум. Игралните моменти са преплетени с реални документални записи от сеансите на д-р Абигейл Тейлър с пациентите й.

Според направената през 1972 г. класификация на срещите с извънземни, те са четири вида. Първият вид е когато НЛО е само забелязано. Когато съществуват доказателства за това, контактът е от втори вид. При осъществена среща с извънземните – това е трети вид. Последното ниво – отвличане – е четвъртият вид.
    
У нас филмът тръгва по кината на 15.01.2010 г.
   

Сподели в: