Черната кутия от Алек Попов

"Не мога да повярвам, че баща ми се намира в тази черна пластмасова кутия, току що донесена от митницата. Няма начин. Кутията е сложена върху масата в хола и погледите на всички са вперени в нея. Пълен потрес! Не знам какво точно са очаквали. Кутия като кутия. Амбалаж. Повдигам я, доста е тежичка. От ъгълчето се посипва черен прах. Прахът на баща ми, предполагам…"

Изминали са повече от 15 години от драматичната гибел на професор Банов в Америка. Синовете му са поели по различни пътища, имат отделен живот, но травмата от внезапната загуба още не е отминала… Откъде идват призраците? От дълбоките пластове на съзнанието или от мрачните джобове на реалността. Как сигналите на отвъдното се проектират в настоящето? Има ли алгоритъм за успеха? Кога загубата се превръща в освобождение?

В новия роман на Алек Попов текат два паралелни сюжета, в които се оглеждат два привидно противоположни житейски модела. "Успелият" и "Неуспелият" българин се срещат в Ню Йорк, за да погребат семейните призраци и да осъзнаят, че етикетите нямат особена връзка с щастието. Действието лети по ръба на черния хумор, ужаса и мелодрамата, между реалните факти и чистата фикция. Развръзката сякаш подрежда пъзела, но отговорите всеки трябва да намери сам.

Новият роман на Алек Попов се чакаше отдавна. И ето че шест години след “Мисия Лондон” най-сетне можем да се срещнем с “Черната кутия”. Новият горещ роман на литературната звезда ще бъде представен на 19 юни (вторник) от 18,30 часа в Хеликон-Витоша (бул. Патриарх Евтимий 68).

Така започва романът:
"Не мога да повярвам,, че баща ми се намира в тази черна пластмасова кутия, току-що донесена от митницата."

Ако това начало Ви е заинтригувало, заповядайте да научите повече!

Издателство: Захарий Стоянов
Корична цена: 12 лв.
Страници: 344

Сподели в: