"Часът на кошмара" от Тео Буковски с премиера във Велико Търново

На 1 април (сряда), от 18:00 ч. в читалнята на Народна библиотека "Петко Р. Славейков", Велико Търново (ул "Ив. Ботева" 2) ще се състои премиерата на книгата "Часът на кошмара 4.50: Измерения на страха" от Тео Буковски. Книгата е от Издателство "Весела Люцканова". На премиерата ще присъства както автора, така и литературния критик Илияна Делева.  

Ако сте любители на криминалния психотрилър в най-добрите традиции на световната литература, ще имате възможността се срещнете с един от изявените съвременни български автори в жанра. 

Повече за книгата:
Убиецът? Той има моята коса, моите устни и твоите очи. Излезе ли от този свят, той става невидим.

Лора е известен психотерапевт, специалист в лечението на фобии и тревожно-депресивни разстройства. Често в своите терапии тя прибягва до хипноза, целта й – да се сблъска с най-големите кошмари на пациентите си. И когато през една слънчева пролетна седмица част от усетените кошмарни видения започват да се сбъдват в реалносттта и пациентите й един след друг умират при странни обстоятелства, репутацията на психиатърката е поставена на карта. Лора все още не иска да повярва, че във всяка смърт има закономерност и че всичко е насочено срещу нея, но една случка в планината, една случайна среща очи в очи с убиеца, я убеждава, че събитията са станали неконтролируеми.

Страшни сънища, анонимни заплахи, призрачни сенки, изплуващи от едно заспало езеро – някъде там е разковничето за разрешаване на загадката. Може ли Тея – дъщерята на Лора, самоубила се преди пет години, да помогне на майка си? И как серийният убиец Даниел Сароян, дори и въдворен в психиатрията, може да влияе на случващото се? Един колоритен инспектор от полицията поема случая. И не само той…

В този роман авторът разчупва стереотипа на криминалния жанр убиецът да бъде обявяван в последната глава на книгата. Тук той предлага алтернатива на читателите си, като разкрива името му още в средата на историята. И въпреки това убиецът остава незабелязан до края.

Сподели в: