"Част от прайда: Моят живот сред големите котки на Африка" от Кевин Ричардсън и Тони Парк

На тригодишна възраст Кевин отглеждал щурци и жаби под леглото си, а днес живее сред лъвове, хиени и леопарди, играе и си почива с тях, гледа ги право в очите, кляка, за да бъде на тяхното ниво, и понякога дори ги целува по носа.
Но какво е чувството да имаш такава връзка с лъвовете? „Най-добрият отговор, който мога да дам – казва Кевин – е, че лъвовете са мои другари. Всеки знае, че в края на тежък работен ден е много приятно просто да прекараш известно време с приятели, да пийнете по нещо и да си побъбрите. След това се чувствам зареден с енергия и нови сили.”
Като самоук възпитател на диви животни Ричардсън нарушава всички правила за безопасност, когато работи с хищници. Противно на всеобщото схващане, че духът на едно животно може да бъде пречупен най-добре със сопи и вериги, Кевин използва любов, разбиране и доверие, изграждайки лични взаимоотношения с всяко животно. Благодарение на уникалния му метод за опознаване на отделните характери на животните те го приемат като част от семейството си – лъвовете Наполеон и Тау са негови братя, а за лъвиците Мег и Али е едва ли не баща.
„Част от прайда“ е низ от истории за животни и хора. Влезте в съзнанието на големите котки и техния свят, за да разберете какво ги прави щастливи, кое ги разстройва и дразни. Кевин Ричардсън, със съдействието на романиста Тони Парк, ни предлага един различен поглед към най-опасните хищници на Африка.

За авторите:

Кевин Ричардсън е гледач и самоук възпитател на диви животни в парка „Кралството на Белия лъв” край Йоханесбург (ЮАР). Известният още като Говорещия с лъвове зоопсихолог е автор и на няколко филма за лъвове, хиени и леопарди. Сред тях е и игралният „Белият лъв: Животът е пътешествие“ (2010), в който ролите са поверени на истински лъвове.

Тони Парк е автор на шест книги, свързани с Африка. Живее в Австралия. За повече информация за Тони и работата му посетете tonypark.net.
Заповядайте на това лично и необикновено африканско преживяване с „Част от прайда” на издателство „Вакон”.
Искрено се надяваме да сме Ви заинтригували!

Сподели в: