Чайна церемония ще представи японско сдружение за култура

На 29 юни 2008 г. Сдружение за  популяризиране на японската култура Урасенке Танкокай България организира чайна церемония. Партньор е японско-българският образователен център към 18 СОУ „Уилям Гладстон” – София. Мероприятието е част от дългосрочната просветно-образователна програма на сдружението с партньорството на СОУ „Уилям Гладстон”. Главни участници в чаеното събитие са ученици, посещаващи целогодишните курсове по чайна церемония, оригами, аранжировка на цветя  и японски сладки.

Почувствайте хармонията между човека и природата, разбирателството между домакин и гост, като станете свидетели  на основните принципи на чайната церемония – уважение, чистота и покой.

Темата на церемонията е „Лотосът на сърцето”. В будизма лотосът символизира духовното разкриване, мъдростта и нирвана. Пълното разцъфване на лотоса олицетворява колелото на непрекъснатия цикъл на съществуване и се явява символ на Буда Майтрейя. В будисткия рай, "цъфтят удивителни лотоси с различни цветове", символизирайки хармонията между човека и природата и хармонията в човешките взаимоотношения, към което ни учи и чаят.

Час: 11:00 – откриване само за официални лица и медии 
         12:00 – 16:00 за гости и желаещи

Място: Японско-българският образователен център към 18 СОУ ”Уилям Гладстон", вход откъм ул. "Средна гора"

Вход : покани – цена 10 лв. Покани може да закупите преди мероприятието в 18 СОУ „Уилям Гладстон”.

Със съдействието на : Посолство на Япония в България, МФ ”Св.Св. Кирил и Методий”, Японски център

Средствата, събрани от поканите, ще бъдат използвани за подобряване базата на културно-образователния център.

Сподели в: