Цитати от Самюел Бекет и Пенчо Славейков грейват на билбордове в София

В София започва кампания „Езиците и градът”, посветен на 27 септември – Европейският ден на езиците. След успеха на кампанията „Повече място за изкуство”,  която представи творби на съвременни визуални автори на билбордове, София 2019 курира новата изложба на местата на комерсиалните реклами.

На ключови места в столицата са поставени билбордове с двуезични цитати от известни чуждоезични и български автори по темата за езиците, културата и градът: Мария Самбрано, Самюел Бекет, Михал Айваз, Монтескьо, Итало Калвино, Мор Йокаи, Христо Смирненски, Роберт Музил, Пенчо Славейков, Херта Мюлер и Ралф Уолдо Емерсън. По този начин даваме видимост на връзката между културата и езиците в контекста на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Кампанията на Асоциация за развитие на София „Езиците и градът” се осъществява в партньорство с Институт Сервантес- София, Посолството на Испания, Чешкият център, Италианският културен институт, Унгарският културен институт, Посолството на Австрия, Полският институт, Френският институт в България, Гьоте институт, Британският съвет  – клон България, Центърът за развитие на човешките ресурси, Бакеу „Оптима”, „Имидж холдинг“ ЕАД и ИДЕЯ Комм.

Прочетете още:
Кои книги промениха живота ти?

Гълтачи на книги

Сподели в: