"Цирк дьо Солей" идва в България с най-новото си представление „Saltimbanco”

Грандиозният спектакъл разказва модерната приказка, използвайки 180 тона техника и технически екип от 300 души

Световноизвестният "Цирк дьо Солей", който идва в България от 3 -5 февруари ще представи най-новото си представление – модерната градска приказка „Saltimbanco”. Вдъхновението на създателите на спектакъла е живота в мегаполиса и неговите жители.

Спектакълът разказва историите на различни колоритни жители на големия град. Чрез музика, светлини, сценография и извънземна акробатика, различните истории се обединяват в поразяваща въображението феерична приказка. Пубиката е предизвикана да насити сетивата си до краен предел и да съпреживее всяка една от уникално поднесените истории. Гид в градската джунгла на „Saltimbanco” е La Belle – красива загадачна и мистична тя омайва и омагосва, води към нови преживявания. Eзикът и е универсален, a песента и отразява атмосферта на „Saltimbanco”. Неин помощник е Детето – „Създадохме този герой, защото детето живее във всеки от нас. Понякога, просто имаме нужда да ни се припомни, че то все още е вътре в нас. Всеки има нужда да пуска на свобода детето в себе си и „Saltimbanco” ни помага да на правим именно това’’ – казва Гай Лалиберте създател и режисьор на спектакъла. В своето пътешествие през различните истории La Belle и Детето не са сами, те са закриляни от Кавалерите. Те са спокойни и ведри, нежни закрилници, могат да удрят с голяма сила ако се наложи да защитят себе си или някой по-учазвим от тех. Със своите фенери те осветяват пътя през света на „Saltimbanco”. И когато публиката си мисли, че е видяла наистина всичко, се появят Бароковите герои. Те са предизвикателни, бунтовни и експозивни. Появяват се само, за да празнуват, те са екстремни личности и свободни духове.

Сцената е дълга 34 метра и е широка 20 метра. Публиката ще има възможност да се наслади на акробатични номера с трапец и бънджи. Тези съоръжения са закрепени на 14 метра височина над сцената. Цирк дьо Солей е единственият цирк, който представя тези изключително зрелищни и опасни номера от такава голяма височина.

Спектакълът в София може да бъде видян на 3 февруари от 20.00 ч., на 4 февруари от 16.00 ч. и 20.00 ч., на 5 февруари от 14.00 ч. и 18.00 часа. За техническата поддръжка и безопасността на артистите се грижи екип от 300 души, като около половината от тях се наемат на местно ниво за всеки град, в който гостува спектакълът.

Билети могат да бъдат закупени на касите в НДК и „Арена Армеец София” и онлайн на ticketpro.bg.

Още по темата на Kafene.bg:

Спектакълът Saltimbanco на Cirque de Soleil с музика на живо на представленията в София

Сподели в: