Цикъл от концерти на Софийска филхармония в парк "Врана"

За трета поредна година Софийската филхармония ще зарадва почитателите на класическата музика с концерти в парковото пространство на двореца "Врана" през месец септември. Концертите са включени в Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

Цикълът от три концерта ще предложи пъстра мозайка от музикални епохи, стилове и жанрове в изпълнение на великолепни музиканти на 9, 10 и 11 септември, от 19.30 часа.

В първата вечер под надслов "Бал в Двореца" с участието на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" под палката на Славил Димитров ще звучат откъси от незабравими арии, хорове и ансамбли от Калман, Лехар, Щраус, Верди, Пучини и др. В ролите ще влязат Мария Радоева и Росица Инджева и тримата тенори – Михаил Михайлов, Емил Павлов и Ангел Антонов.

Класика, танго и джаз се преплитат в една комбинация на 10 септември. Световно признатият виолончелист Франсоа Салк и говорещият няколко "музикални езика" китарист Самюел Струк ще преведат слушателите през пътешествие, което започва от Аржентина и изпепеляващата красота на тангото от Астор Пиацола. Ще продължи с волната музикална личност на Джанго Райнхарт и аристократичния новатор Стефан Грапели, за да завърши с романтиката в сантименталния валс на Чайковски.

В последната вечер – на 11 септември, в градините на двореца ще бъде "Кралица на феите" на английския майстор на барока Хенри Пърсел. Първото музикално "превъплъщение" на операта "Сън в лятна нощ" по Шекспир, която някога е завладяла публиката с пищността, изумителните си сценични ефекти и с непреходната красота на музиката. На сцената сред естествения декор на парка ще излязат актрисата Ана Пападопулу, балетен ансамбъл с хореограф Ангелина Гаврилова и Софийската филхармония под палката на британеца Патрик Ертън.

Повече информация за събитието може да намерите на http://sofiaphilharmonie.bg/bg/

Сподели в: