Цикъл от концерти на ансамбъл „Българе” по повод 24 май

След изключително успешно турне в Русия и САЩ  ансамбъл „Българе” подготвя цикъл от концерти по повод 24 май – денят на славянската писменост и култура.
На 21 май от 19.00 часа залата на оперно филхармонично дружество Бургас ще събере желаещите да се насладят на изпълненията на небезизвестния ансамбъл. Спектакъла „Това е България” е по повод 24 май и празника на град Бургас – св.св. Константин и Елена.
На 22 май от 19.00 часа на централния градски площад, жители и гости на град Средец ще са следващите, които ще видят ансамбъл „Българе” в действие в спектакъла който покори Америка – „Това е България”.
В седем музикално-танцови картини, разказвачът-чужденец Георги Черкелов разкрива богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България.
Освен изключителните танцьори, в спектакъла вземат участие уникални солисти-музиканти, които взривяват публиката със своя талант и виртуозност. Особено впечатление правят блестящите изпълнения на солистката на ансамбъл „Българе” – певицата Албена Вескова.
И двата спектакъла се осъществяват благодарение на Георги Манев председател на Средноевропейска партия.
На 23 май от 20.30 часа в навечерието на празника на славянската писменост, на централния площад в Крумовград „Българе” ще покаже историческия си спектакъл „България през вековете”.
Концерта се организира благодарение на ансамбъл „Българе” и Община Крумовград.
   
„България през вековете” е исторически танцов спектакъл, който се доближава да традиционните фолклорни концерти само с това, че се играе на сцена и на места в него звучи фолклорна музика. Едни от най-добрите актьори сред танцьорите – всичките 25 момчета и 25 момичета на Българе тук имат предимно актьорска игра. Партнират им и двама професионални актьори – Димитър Селенски и Емил Марков. В спектакъла отново звучат невероятните изпълнения на живо на певицата и солистката на ансамбъла Албена Вескова.
Вторият амбициозен продукт на ансамбъл Българе разчита на силното драматично въздействие и на елемента на изненадата. В много сцени публиката ще бъде шокирана.
С невероятната си зрелищност и драматично въздействие, „България през вековете” оставя усещането, че това е нещо, което никога досега не сте виждали като визия, очарование и разтърсваща дълбочина.

Всички концерти са с вход свободен.

Нека посрещнем този голям български празник заедно.
Бъдете българи с „Българе”

Сподели в: