Цикълът „Събудете стените си!“ ще промени облика си

Цикълът „Събудете стените си!“ ще промени облика си

Проектът успешно изпълни мисията си – да представи колкото се може повече българските творци пред по-широка аудитория

Вдъхновяващия проект на Сити Център София и Art Rental, „Събудете стените си!“ ще приключи първия си етап на 10 януари. Любителите на изкуството, обаче, все още могат за видят част от творбите на артистите в нестандартното арт помещение в мола на бул. Арсеналски.

Проектът „Събудете стените си!“ стартира на 10.02.2012 г. Той превърна Сити центъра в своеобразна галерия. Мисия на това нестандартно начинание бе да запознае хората с повече съвременни артисти от България, като и да отправи провокация към всички творци, ценители и „неценители“ на изкуството, които са отворени към нови визии, възможности, пространства и концепции.

В продължение на почти цяла година бяха представени над 700 произведения на изкуството във стиловете: живопис, стъклопис, фотография, карвинг, графика, литографски копия, колажи, стироарт, смесени техники, батик (техника за рисуване с восък), моден дизайн и др. 58 известни и не дотам популярни автори имаха възможност да покажат творбите си по един по-различен начин – близък до масовата публика, разхождаща се в мола.

Сред гостите на 11-те официални откривания бяха посланика на Индия в България и Македония Н.Пр. Дивябх Манчанда, фолклорен ансамбъл "Бистрица", ансамбъл „Балкан“, джаз певицата Невен Петрова, група Traffic Blues, Миро от „Джанго Зе“, клуб за суинг танци Fresh Swing Dance, балет за индийски фолклорни танци Rajunika и много др.

Гост-артисти са били индийската художничка Anuradha Thakur, македонския художник Иво Пецов. Едни от най-симпатичните участници в уъркшоповете, които провеждахме бяха Гери Турийска, Стефан Щерев, AV – Вяра Атова, които направиха своите вълшебни лампи заедно с майстора Николай Табатов и др.

„Събудете стените си!“ е проект, с който се гордея – сподели мениджърът на Art Rental, Деси Димова. – Сигурна съм, че след кратка почивка ще можем да измислим нова и по-атрактивна форма, за да успеем да го представим отново.“

Сподели в: