Цветни колажи показва Момчил Колчев в галерия Париж

От утре в галерия Париж можете да видите изложбата от колажи на Момчил Колчев – "Малка дневна музика".

 Оригинални хрумвания, направени с много любов и представени чрез абстрактната кавалетна  живопис – така най-точно може да се опише предстоящата изложба на художника Момчил Колчев. Ще бъдат показани около двадесет и пет творби, които са изработени в техниката на хартиения колаж и пастел.
Ето какво казва авторът за своите работи:

"Малка дневна музика…На нейния звънлив фон танцувам с образите от картините си. Лирични, еротични, носталгични. Танго, блус, фадо. Един свят на освободената фантазия и удоволствието от създаването. Но какво би била тя без усещането за радост у тези, при които ще стигнат моите цветни импулси!"
Голяма част от заглавията са музикални, а настроението, което блика от картините е ведро, светло и жизнерадостно. Ако има някаква тъга, то тя е мека, нежна и носталгична.
Колажът като техника е забавление и игра за Момчил.
Неслучайно има и такъв цикъл озаглавен " Карнавал", който синтезира в себе си всичките пъстри и закачливи мисли, чувства и емоции на автора, докато работи.
 
Момчил Колчев е роден през 1955г в гр.София, завършва Художествената Академия през 1983г., специалност "Плакат". Дълги години работи в областта на графичния дизайн и илюстрацията, но в последните десет години се посвещава изцяло на живописта.Има редица самостоятелни иложби, както и множество участия в групови експозиции и биеналета в Европа, Азия и Северна Америка.

Експозицията може да бъде видяна от 2 до 18 април, както и в уеб-сайта на галерия "Париж", а всички, които искат да се срещнат и разговарят с Момчил Колчев ще могат да го направят на 4 и 5 април от 11 до 18.30 ч.

Сподели в: