"Цветен диалог" – стъклопластика и живопис от Силвия Илкова и Юлиян Месса

Галерия Артур представя новата прекрасна изложба на Силвия Илкова и Юлиян Месса – "Цветен диалог". На нея ще видим стъклопластика и живопис, а откриването е на 27.04.2017 г., четвъртък, 18.30ч.

В поредната съвместна експозиция авторите представят последните си творчески находки в областите, в които работят. Хармоничното съвместяване на техните творби се дължи на дългогодишния им професионален опит, но най-силно на споделената артистична чувствителност и светоусещане. Диалогът в цвят е между двамата творци и създаденото от тях, но и емоционален разговор на всеки един с публиката. Експресивността и силата на колорита, пластичната изразителност на формите, допълването в теми и образи създават усещане за движение и преобразяващи метаморфози. Диалогът се превръща в неспирен процес на съпреживяване.    

Силвия Илкова е родена в град София. Завършва ССХУ за приложни изкуства и по-късно специалност текстил в "Национална художествена академия", гр. София, при проф. Димо Балев. Следват редица изяви, изложби и конкурси.

Юлиян Месса е роден в град София. Завършва специалност живопис в "Национална художествена академия" при проф.Найден Петков. Член е на СБХ от 1995г. Носител е на първа награда на ЮНЕСКО в раздел "живопис" – 1992 г. и първо място "50 години Златни пясъци" – 2007 г. Негови работи са собственост на Национална Художествена Галерия, гр. София, музея в гр. Несебър, частни колекции в България, САЩ, Германия, Швеция, Япония, Испания, Португалия, Белгия. 

Изложбата ще продължи от 27.04 до 12.05.2017 г.

Заповядайте!

Галерия "Артур"
Адрес: София 1164, пл. "Журналист", ул."Цанко Церковски" 36
Работно време : Понеделник – Петък 11-14ч / 16-19ч. 

Сподели в: