“Царицата на чардаша” и „Веселата вдовица” на Новогодишния концерт в НДК

Царицата на чардаша” на Имре Калман и „Веселата вдовица” на Франц Лехар са част от популярните произведения, които маестро Табаков и Радиосимфониците от БНР са подготвили за Новогодишния концерт в НДК. Събитието ще се състои на 1 януари от 18.30 часа в зала 1 на Националния дворец на културата.

Интересно ще е представянето и на унгарския композитор Бела Барток, който е обработил румънски народни танци, както и немския композитор  Брамс с негови  унгарски танци.

Новогодишният  концерт „Пътешествие по Дунава” включва произведения на композитори от дунавски държави като Германия, Австрия, Румъния, Унгария и България. В момента маестро Табаков подготвя интересни произведения и от сръбски и хърватски автори. Така от 10-те крайдунавски държави вероятно няма да има представител само на Молдова и Украйна.

За първи път в Новогодишния концерт ще гастролират двамата гост- солисти – Олга Михайлова-Динова и Георги Султанов, които имат опит в съвместната си работа, а дуетите им се приемат възторжено от публиката.

Организатори на Новогодишния концерт са Националният дворец на културата, Българското национално радио и Българската национална телевизия. Билетите за концерта са в продажба в билетния център на НДК и в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) на цени от 30 до 70 лв.

Сподели в: