Х-то юбилейно Поетично кафене „Писатели за приятели” във Варна

„…Отвъд несговорчивост, непростимост,
несбъднатост, неласкавост, невяра,
приятелството е необходимост
и празник е, без дата в календара…“
Милена Белчева

Приятелството, наистина, е само по себе си празник, а лятото ни дава прекрасна възможност да продължим традицията и да бъдем част от още едно интересно събитие в разнообразния културен календар на страната.

Арт клуб МонограМ кани приятели и почитатели, съграждани и гости на Морската столица, и по-потайни, и по-известни творци на стихове и песни на нашето-Ваше:
Х-то юбилейно Поетично Кафене
на 10 август, от 18: 30 ч 
в Рок клуб пиратите – Варна

Ще споделим на живо и ще помълчим красиво-това, което сме написали и това, което остава между редовете. Ще разходим мислите по залезното крайбрежие и разхладим с любимо питие.

Ще разгледаме темата за приятелството през различни смислови и емоционални ракурси. Освен вълнуващите споделени съкровения, представени чрез Вашето лично творчество и опитност, ще се докоснем и до лиричния свят на изявени автори като Венета Мандева, Камелия Кондова, Елка Няголова, Станка Бонева, Георги Константинов, Ивайло Диманов, Румен Ченков, Михаил Белчев, Валери Петров, Курт Тухолски, Владимир Башев. Ще послушаме записи на песни, посветени на приятелството в изпълнение на група Фактор, Щурците, Тоника, Георги Христов, Васил Найденов и други.

Ще чуем на живо и творбите на млади поети от Варна и приятели на града.

Инициативата се осъществява с любезното съдействие на Kaфене.бг, организатори на поетичните кафенета в столицата.

Дрес код /незадължителен/: черно-бяло/синьо-бяло

Доброволна такса за организационни разходи: 1 лв/по осмотрение на гостите.

Моля да потвърдите присъствие, както и да изпращате свои творби до 5 август на и-мейл: artclubmonogram@gmail.com Авторите, които имат издадени книги биха могли да донесат няколко екземпляра, които да се предлагат за закупуване, при проявен интерес.

Призоваваме участниците и гостите да предоставят детски книжки (прочетени или нови), които събираме като съорганизатори на инициативата “Подарете книга! Някои деца няма какво друго да ги накара да мечтаят!“.

Сподели в: