ХІІ годишни награди на клуб „Конан“

26 януари беше денят, който феновете на фентъзито в България чакаха с голямо нетърпение. Този ден беше специален и за българските издатели, които разбраха каква е оценката за работата им през изминалата година. По традиция в Дома на културата „Средец“ Националният клуб за фентъзи и хорър „Конан“ раздаде ХІІ си годишни награди. На събитието присъстваха много почитатели на жанра, автори и издатели.

Издателска къща „Хермес“ спечели двете най-големи отличия.

За автор на 2012 г. беше обявен Майкъл Скот за поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел“.

Той спечели голямата награда в оспорвана битка с Брандън Сандерсън, Деймиън Дибън, Джеймс Ролинс, Касандра Клеър и Скот Уестърфийлд. Купата и грамотата за Издателска къща „Хермес“ бяха връчени от Ивета Атанасова – член на клуб „Конан“ и един от най-големите почитатели на Майкъл Скот в България.

Книга на годината стана „Наследството“ от Кристофър Паолини. Дългоочакваният изумителен завършек на тетралогията единодушно беше определен като най-добрата книга в жанра за изминалата година. Купа и грамота, бяха връчени лично от председателя на клуб „Конан“ – Александър Драганов.

Другите номинирани в категорията книги бяха: „Вампирът Лестат“ от Ан Райс, „Град на изгубени души“ от Касандра Клеър, „Джейк Ренсъм и Кралят на черепите“ от Джеймс Ролинс, „Левиатан“ от Скот Уестърфийлд и „Сянката на змея“ от Рик Риърдън.

Сподели в: