Художници и ценители на изкуството отпразнуваха последното съвпадение за века

Мнозина решиха да направят датата 12.12.12 най-специалният ден в живота си, като слеят съдбите си в брак. Други обаче избраха да се присъединят към Коледното парти на Арт Рентал. Поводът беше двоен – последното за годината издание на проекта „Събудете стените си” и последното за века цифрово съвпадение.
Авторите, които се включиха в единадесетото издание на арт проекта са Иван Русев, Кристина Климентова, Ралица Денчева, Снежинка Кончовска, Иво Пецов, Пламен Господинов, Мария Харалампиева, Нели Мирянова, Маргарита Драгиев и Академия Юнити. А призът автор на месеца отиде при Надежда Благоева, която съвсем скоро стана член на Съюза на финландските художници.
На откриването вчера арт пространството в Сити Център София се превърна в сцена за щур суинг купон. Мениджърът на проекта Деси Димова отправи специален поздрв към всички включили се през изминалата година автори и обяви проекта за изключително успешен. Дали от носталгия по лятото, или заради закачливите девойки по монокини, картината „На плажа” на Иван Русев бе обявена за най-обсъжданото платно за изминалия месец. След трогателното представяне на авторите и последвалите аплодисменти, гръмна и шампанското.
Сред гостите присъстваха автори, включили се в предишните десет издания на проекта, които обмениха последни новини от арт сцената в страната и чужбина. Всеки, жадуващ да намери вълшебния коледен дух, може да се потопи в артистичната атмосфера на Арт Рентал в мола зад НДК. А изложбата по колоните на Сити Център София може да бъде видяна до 10 януари 2013.

Сподели в: