Художници в благотворителна изложба в Арт галерия – Радио Варна

Гости и любители на изящното изкуство са поканение в Арт галерията на Радио Варна на 15 октомври 2012 год. в 18 часа, за да участват в откриването на благотворителна изложба «Художници в подкрепа на лечението на художника Владимир Димитров, и в подкрепа на създаването на център за лечение на злокачествени мозъчни тумори по метода "Специфична имунотерапия"».

Инициатори и организатори на благотворителната изложба са Издателство «Славена», Радио Варна, вестник «Народно дело» и Фондация «Остани». Изложбата е възможна и благодарение на подкрепата на групата на художниците на СБХ – Варна. Пресконференцията с организаторите на благотворителната изложба ще се проведе на 15 октомври 2012 год. в 11 часа, в Радио Варна.

На изложбата ще бъдат представени картини на известни варненски художници като Васил Василев, Василий Похомов, Велина Гребенска, Венци Антонов, Веселин Чакъров, проф.Владимир Иванов, Георги Йорданов, Дякон Стоян, Лъчезар Радов, Маргарита Денева, Мария Цоева, Марина Варенцова-Русева, Радко Мурзов, Христо Веков, художници от група СБХ – Варна и приятели.

Средствата, които ще бъдат събрани ще се използуват за подпомагане лечението на Владо по метода на ‘специфична имунотерапия’ в клиника в град Льовен, Белгия. С помощта на Фондация «Остани» той е вторият българин, който се лекува от рак на мозъка с този най-нов и ефективен метод в света.

Част от събраните средства ще отидат и за подпомагане на Фондация «Остани» в създаването на референтен център за лечение на злокачествени мозъчни тумори в България, за да могат да бъдат лекувани всички нуждаещи се болни тук, на място.

Всички представени платна ще очакват своите нови собственици в Арт галерия Радио Варна, бул.»Приморски», 22 в периода 15-26 Октомври, 2012 год. Ще могат да бъдат разгледани и на страницата на Издателство «Славена» www.slavena.net и на сайта на Фондация „Остани” www.stay.eu.com.

В случай, че желаете да направите дарение към фондация «ОСТАНИ», можете да го направите на следната банкова сметка:

Фондация ,,ОСТАНИ”

Банкова сметка в лева при:

Райфайзен банк (България) ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBAN: BG50 RZBB 9155 1002 2659 31

Сподели в: