Художниците Румен Статков и Снежана Стоянова с изложби в Боровец

В навечерието на Коледните празници, художникът Румен Статков ще представи арт цикъл, озаглавен "Скрита реалност" в хотел Хеста Уинтър Палас. Човекът и многообразието на света обединени в дух и материя е провокацията на художника към почитателите на изобразителното изкуство. Изкушен да покаже българските светини в ореол пред българските и чуждестранни туристи, Румен Статков е подготвил и специален празничен щрих-изненада – БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРИЦИ.

Хотел Феста Чамкория ще бъде домакин на изложба фотоколажи "Дифузия" на художникът-модернист Снежана Стоянова на 22 декември и ще провокира нетрадиционно въображението и фантазията на първите ученици на АРТ ателиетата Феста, които ще заработят след Коледа в хотелите Феста на Боровец за български и чуждестранни туристи. Ателеиетата ще работят цяла зима и ще предлагат занимания по приложни изкуства както за възрастни, така и за деца. Целта на арт проекта е да даде възможност на туристите на топ зимния ни курорт да се докоснат до тайните и законите на изобразителното изкуство.
Предколедното събитие на Феста Хотели АД и Арт Виза България е част от годишния проект за учредяване на нова сцена за съвременното българско изкуство. Общо 30 изложби на 10 художници ще бъдат представени в рамките на една година. Домакин на събитията ще бъдат шестте хотели на Феста – Феста София, Феста Уинтър Палас, Феста Чамкория, Феста Панорама, Феста Виа Понтика, Феста Поморие Ризорт.
Изложбите ще бъдат симбиоза между различни видове изкуства и ще представят нова визия за комуникация между творците, обещават организаторите от Феста Хотели и Арт Виза България.
Изложбата „Скрита реалност” ще бъде достъпна за посетителите и гостите на хотел Феста Уинтър Палас от 22 декември 2012 г. до 18 януари 2013 г.

Сподели в: